З яких матеріалів термокружки, термоси для їжі та пляшки для води Kambukka
З яких матеріалів термокружки, термоси для їжі та пляшки для води Kambukka
Термокухлі та пляшки для води роблять наше життя комфортним та зручним. Після 2-3 днів користування кухлем, в якому завжди є гаряча кава чи чай, люди запитують себе: «Як же ми без цього жили раніше?». Через тиждень-два приходить усвідомлення, що без цих речей уже не просто важко, а неможливо жити. Прогулянки з термокухлем стають приємнішими, заняття спортом зі стильними пляшками для води – ефективнішими, а важкі трудові будні прикрашає й полегшує смак кави з термочашки. Термокружки та пляшки для води допомагають тримати водний баланс організму за будь-яких умов, а термоси для їжі сприяють здоровому харчуванню.
Чому треба обирати термопосуд Kambukka
При виборі термокружок та пляшок для води постає багато питань, що обрати, яку торгову марку, об’єм? З якого матеріалу повинна бути зроблена термочашка? Це важливо, бо від правильних рішень залежить здоров’я користувача і його самопочуття.
Відповідальний покупець завжди перед придбанням товару цікавиться, де виготовили, омріяний посуд, чи є у продавця документи, які можуть підтвердити якість продукції та те, що матеріали дійсно підходять для харчового посуду.
Термокухлі та пляшки для води, які пропонує інтернет-магазин Kambukka, повністю відповідають вимогам чинного законодавства України й можуть застосовуватися в харчовій сфері. Висновок санітарно-гігієнічної експертизи підкреслює те, що для їх виробництва бренд Kambukka використовує тільки якісні матеріали (сталь і тритан для харчового посуду), які не виділяють шкідливих речовин, що можуть негативно впливати на здоров’я людей.
Нержавіюча сталь – найкращий варіант для термопосуду Кабукка
Металевий посуд завжди викликає довіру. Він міцний та надійний, ніяких неприємних несподіванок від нього не чекаєш. За термокухлі з металевою вакуумною колбою віддають свої голоси ті, хто пам’ятає скляні термоси. Щоб помити такий посуд, потрібно було розкрутити пластиковий корпус і витягти дзеркально-скляну колбу з тонесеньким прозорим кінчиком на кінці. Мити й сушити цю головну деталь потрібно було мало не навшпиньки. Вона дуже легко вислизала з рук і розліталась на друзки.
Металевий посуд не потребує зайвих рухів при догляді. Він прекрасно зберігає температуру рідини всередині. Це відбувається завдяки подвійним вакуумним стінкам термопосуду. Простір, між якими відкачано повітря, служить прекрасним ізолятором. Термокружки з вакуумною колбою та герметичною кришкою здатні годинами утримувати тепло або холод, вони, звичайно, трохи уступають термосам, але тримають планку досить високо. Якщо правильно користуватися клапаном й не лишати напій відкритим, то протягом всього робочого дня у вас під рукою буде гаряча кава або чай.
Основні відмінності між металевими кружками й термосами
Чим відрізняється металевий термос від термокружки з нержавійки, адже обидва вироби з подвійними стінками й вакуумним прошарком? Зазвичай виділяють чотири основні відмінності:
Термокружки Kambukka стали гарною альтернативою термосам. Користувачі оцінили їхній головний плюс – з термокухля можна пити на ходу, не зупиняючись для відкривання пробки та переливання напою у склянки.
Сталь для термокружок, термопляшок та термосів для їжі
Для виготовлення харчового термопосуду зазвичай використовують сталь марки 304 або 316. Обидва матеріали мають подібний склад, відрізняються тільки відсотками нікелю та хрому.
Сталь 304 | Сталь 316 | |
---|---|---|
Залізо | 70% | 70% |
Хром | 18% | 16% |
Нікель | 8% | 10% |
Сталь марки 304 – це аустенітна сталь, легована хромом, нікелем і марганцем, її називають AISI 304 або нержавіюча сталь 18/8. Перше число, 18, означає частку хрому, а друге – нікелю. Завдяки хрому на поверхні продукту утворюється плівка, яка захищає залізо від іржі. Нікель також підвищує корозійну стійкість сталі. Вищий вміст нікелю забезпечує більшу стійкість заліза до корозії.
Сталь марок AISI 304 та 316 використовується для виготовлення обладнання для харчових підприємств та підприємств громадського харчування. В харчовій промисловості з нержавійки цих марок роблять посуд для зберігання та транспортування молока, пива, вина та інших напоїв. Також ці матеріали активно використовуються для випуску кухонного та столового приладдя, термопосуду.
Сталь 18/0 містить незначну кількість нікелю (0,75%) і має знижену корозійну стійкість. Цей матеріал суттєво уступає сортам 18/8 та 18/10, хоч він теж входить до лінійки харчових нержавіючих сталей.
У сталі марки 200, яка теж використовується для виробництва посуду та кухонного приладдя, немає в складі дорогого нікелю, він частково замінений марганцем. Харчові нержавіючі сталі серії 200 безпечні, але вони не такі стійкі до корозії як сталь марки 304.
Що буде, якщо ви купите термокухоль чи термопляшку, виготовлені з нехарчової сталі? Ви відразу відчуєте металічний присмак напою. Це може бути не тільки неприємно, а й шкідливо для органів травлення. Якщо для виготовлення вашого посуду використали сталь без нікелю, то такий виріб просто буде менш стійким до корозії, що позначиться на його терміні експлуатації.
Особливості термопосуду Камбукка
Термокружка з нержавіючої сталі марки 304. Зверху пофарбована, комплектується герметичною кришкою 3 в 1.
Термос харчовий з кришкою, виготовлений зі сталі 18/8. Вміст нікелю забезпечує високі антикорозійні якості.
Металева термопляшка виготовлена з нержавійки 18/8. Комплектується кришкою з силіконовим носиком.
Термокружки, термопляшки та харчові термоси Камбукка виготовляють зі сталі 304 (18/8), тому вони на 100% відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Всі вироби бренду відрізняються:
Харчова нержавіюча сталь є безпечним варіантом для використання з різними напоями, оскільки вона не містить шкідливих хімічних речовин, які можуть взаємодіяти з харчовими продуктами.
Щоб термопосуд довго тримав температуру, використовують різні новітні технології. Бренд Kambukka робить не просто подвійні металеві стінки. Це базовий рівень, який виробник давно переріс. Всі термоси, термокухлі й термопляшки Камбукка мають вакуумну ізоляцію між стінок. Крім вакууму, виробники застосовують спеціальне напилення на металевих стінках, щоб підсилити ефект термоізоляції.
Термопосуд комплектується суперсучасними кришками. Вони забезпечують 100% герметичність, зручно відкриваються, виготовлені з харчового поліпропілену. Він безпечний, може витримувати високі температури без деформацій. Ущільнювачі термочашок зроблені зі спеціального високотемпературного матеріалу. Деякі деталі, наприклад, носики на пляшках для води, можуть бути виготовлені з силікону, який теж дозволено використовувати у харчовій промисловості.
Пляшки для води з тритану від Kambukka
Користуючись пластиковим посудом, ми не тільки засмічуємо довкілля, а ще й безпосередньо ризикуємо своїм здоров’ям. Пластик буває різної якості й міцності, один тип матеріалу можна використовувати тільки для холодних продуктів, інший – для холодних та гарячих, але на це мало хто звертає увагу. Пластик по-різному взаємодіє з рідинами, тому для багаторазового використання цей матеріал підходить, м’яко кажучи, не дуже. Але ж всім хочеться мати зручну пляшку для води, щоб була легка й з нешкідливого матеріалу. Вихід знайшли дуже швидко – американці відкрили тритан.
Tritan – інноваційний матеріал, який випускає компанія Eastman (США). Це термопластичний поліестер, схвалений американською організацією FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів в США) та внесений в реєстр EFSA (Європейське агентство з безпеки продовольства).
До запуску у масове виробництво тритан пройшов всі можливі наукові тестування. Сьогодні це одним з кращих матеріалів для посуду. Його активно застосовують навіть у медичній промисловості. Зовні посуд з тритану дуже схожий на скляний – міцний, прозорий, блискучий, не взаємодіє з рідинами. Також тритан не вбирає запахи й зовсім не впливає на смак напою. Він не містить шкідливий бісфенол та гормоактивну речовину. Це матеріал, з якого виготовляють посуд для немовлят. Міцність тритану стала легендарною, навіть слоган його – тритан виглядає, як скло, поки не впаде – підкреслює цю якість. Тобто, тританова пляшка ніколи не розіб'ється при падінні. Цю властивість позитивно оцінили ті, хто багато часу проводить в тренажерних залах. А ще в тританову пляшку можна налити окріп, від цього вона не деформується й не сплющиться.
Тританові пляшки від бренду Kambukka мають стильний дизайн, комплектуються кришками, що забезпечують герметизацію, і мають всі переваги тританового посуду:
Тритановий посуд зберігає свій первісний блиск і прозорість навіть після двох тисяч мийних циклів. В цьому йому рівних немає, кришталь, наприклад, втрачає прозорість після тисячі мийок.
Якщо ви шукаєте новий термопосуд, то найкращим рішенням буде придбання металевих термопляшок, термокружок, термосів для їжі, а також тританових пляшок для води в інтернет-магазині Камбукка. У нас величезний асортимент якісних товарів. Можна вибрати посуд різного об’єму, з різним дизайном.
На кожен товар ми маємо висновок від державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яка підтверджує якість матеріалів, що використовувалися для виготовлення посуду. Посуд Камбукка – це якість, комфорт і нуль ризиків для вашого здоров’я.
Про пляшки для води з різних матеріалів можна детально дізнатися з нашого блогу.
Перед вибором термокружки радимо ознайомитися зі статтею про термокухлі.
Залишити коментар